ESKİŞEHİR BRİÇ SPOR KULÜBÜ

Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » Değerli Arkadaşlarımızın Dikkatine

Değerli Arkadaşlarımızın Dikkatine

Briç gerek oyun, gerekse de davranış açısından uyulması kurallara bağlı etik bir spor dalıdır.Kaliteli briç ortamı için temiz, ferah, asgari şartlardan daha fazlasını sağlayan oyun mekanı ve oyun malzemelerinin olması arzu edilen bir unsurdur. Bunu sağlamak için yönetim olarak maddi imkanları üyelerimizin daha iyi briç oynayabilmesi için kullanmaya çalışıyoruz.

Hepimiz için arzu edilen kaliteli briç oynanabilmesi etik ve davranış kurallarını  azami özen göstererek sağlanması mümkündür. Görgü kurallarını, sporcuya yakışan davranış biçimini, en üst seviyede yaşatarak gençlere örnek olmak, aynı zamanda kulüp değerini yükselten en önemli  topluluk olan kadınların kulübümüzdeki oranının artmasını da sağlayacak,  briç camiasının en büyük eksikliğini kapatılmasına katkıda bulunacaktır.

Briç kurallarını kasıtlı olarak çiğnemek, dürüst olmayan bir davranış biçimi sayılacağından zaten ceza konusudur. Bunun yanında  sıkça rastlanan  ufak kural ihlalleri incelendiğinde kulübümüze fark etmediğimiz derecede büyük zararlar verdiği görülecektir. Bu sebeple her türlü oyun ve etik kurala uymak hepimizin ana hedefi olmalıdır.
Ülkemizde kurumsal kimlik kazanmış ve spor başarısı açısından önde olan kulüplerin uymak için belirlemiş olduğu aşağıda yazılı temel ilke ve teşvik edilen davranış biçimlerini bizimde uygulamamız kulübümüzün ana hedefi olan başarısının  yükselteceğine inanıyoruz.                                               


  KULÜBÜMÜZDE UYULMASI TEŞVİK EDİLEN DAVRANIŞLAR

Partnerimize, rakiplerimize, Direktöre, izleyicilere ve takım arkadaşlarımıza karşı nezaketimiz koruyalım Masada iyi bir evsahibiyada misafir olalım.
Rakiplerinizi dostça selamlayalım, Rakiplerimizin beğendimiz kart oyunlarını veya deklarasyonlarını söyleyelim,
Deklerasyon veya yer oyunu esnasında atılan bir konturda veya partnerimizin yaptığı herhangi bir başka konuşmada, oynadığı kartta memnuniyetimizi veya hoşnutsuzluğumuzu belli etmeyelim,
Farklı vurgu ve anlam içeren ses tonu gibi veya kartları oynarken elimiz hakkında partnerimize bilgi verebilecek herhangi bir başka metoda başvurmaksızın standart bir tarzda deklare verelim ve oynayalım,
Partnerimizin bir tereddüdü, farklı bir vurgusu veya ses tonundan anlam çıkartmaya çalışmayalım,
Bir oyuncu oynarken kartı elinin hangi bölümünden çıkardığına bakmayalım bir anlam çıkartmaya çalışmayalım,
Deklarasyon sırasında yer oyununda rakipleri aldatacak şekilde tereddüt etmeyelim, rakiplerin konsantrasyonunu bozacak düşünmesini engelleyecek el hareketlerinde, ses ve tavırlarda bulunmayalım. Örneğin:Kartların sert atılması, kartların bord üzerine atılması, bord ve bidding boxlarla oynanması, rakibi hızlı oynamaya zorlayacı söz, el ve vücut hareketleri,
Konvansiyon kartımızın doğru olarak düzenlenmiş, okunaklı ve rakipler için kolayca ulaşılabilir olduğundan emin olalım. Eğer konvansiyon kartımız yok ise mevcut ortaklık anlaşmalarımızı rakibe tam olarak açıklayalım.Alert edilmesi zorunlu deklerelerdealert kartını kullanmayı ihmal etmeyelim ve rakiplerin bu konudaki sorularını açıklıkla cevaplayalım yetersiz açıklamadan kaçınalım.
Hiç bir zaman önceki el tamamlanmadan bir çıkış yapmak üzere hazırlanmayalım. Erken oynamayalım.
Ortakla el değiştirmeyelim, oyun bittikten sonra yada devam ederken diğer oyuncuların kartına bakmayalım.
Kural dışı bir hareketin ilk işaretinde direktör çağıralım. Asla kendi kurallarımızı uygulamayalım.


KULÜBÜMÜZDE İSTENİLMEYEN DAVRANIŞLAR

Taciz, alay, küçümseme, kaba lisan, tehdit ve şiddet, yüksek sesle tartışmak,
Ortağın veya rakibin oyunu veya deklarasyonları hakkında olumsuz yorumlarda bulunmak,
Masada sürekli ve gereksiz briç dersi vermeye kalkışmak,
Direktör kararlarını yüksek sesle ve rahatsız edici bir şekilde tartışmak,
Turnuvayı geçerli bir mazeret olmadan terk etmek
Kulüp Direktörü briç oyunu esnasında kulüp atmosferinden birinci derecede sorumludur. Kulüp camiasına yeni katılan oyunculara veya üyelere karşı davranışlarıyla onların kulüpten soğumalarına sebep olan oyuncular direktör tarafından önce sözel olarak uyarılacak ve kulüp menfaatleri hatırlatılacaktır. Söz konusu davranışların değişmemesi durumunda, bu tip davranışta bulunanlara gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Davranışlarıyla Kulüpteki istenilen ortama zarar veren kişilere üye olsun olmasın Direktör ve Kulüp Yönetimi tarafından hiçbir tolerans gösterilmeyecektir.
Kulüpte ilgili şikayet, temenni, ihtiyaç veya dikkat edilmesini gerek duyduğunuz konuların herhangi bir tartışmaya gerek kalmadan çözümü için yönetim kurulunda görevli arkadaşlara bizzat bildirmeniz yeterli olacaktır.

             Saygılarımızla.

  Eskişehir Briç Spor Kulübü 
        Yönetim Kurulu 
      


15.01.2018
ESKİŞEHİR BRİÇ SPOR KULÜBÜ